fredag 17 januari 2014

Falsk fläskfilé

1000 g blandfärs
1 msk oxfond
2 tsk salt
1 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 krm svartpeppar
Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1,5 msk oxfond
0,5 msk soja
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Köttet: Blanda ihop färsen med fonden och kryddorna. Forma till en lång korv och frys in med plastfolie runt. Ta fram köttkorven efter 1,5-2 timmar och skär i skivor, ca 1 cm tjocka. Stek köttet i en stekpanna och lägg sedan i en ugnssäker form.
Rör ihop grädde, creme fraiche, fond och soja i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över den falska fläskfilén och tillaga i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.

Fler middagsförslag finns på middagshjälpen

1 kommentar: