torsdag 19 september 2013

sponsrad video- Brist på lärare- då vikarierar kändisar


Läraryrket har alltid varit utsatt känner jag! Fast mest kändes det av när man började gymnasiet då fick vi en "lärare" som sade upp sig ifrån sitt vanliga jobb som bankpersonal för att jobba med oss som gick handel och administration. Herregud säger jag bara, det var helt sjukt hennes lektioner.. Jag minns en annan lärare som jag hade på högstadiet, K-I. Han var som en nallebjörn.. Även där vet jag att han var en gammal präst, men dock inte om han hade en lärarutbildning, men han var grymt bra. Vi hade honom både i Svenska, och SO-ämnena. Jag gillade verkligen honom.. Nu när man läser igen kan man verkligen se, vi har ju inga lärare i den bemärkelsen, utan vi har föreläsare. Vissa är superbra och man känner att wow här hänger jag med och fattar. Det är ju när de liksom pratar & kör liknelse i verkliga livet så det bara står härliga till. Men då är det ju ingen utbildning inom lärandet de har utan det är mer personligheten tror jag som gör det hela. Men det är ju bra att kändisar är med i denna kampen om att få fram mer lärare.. För det behövs.. Jag vill ju att mina barn ska få den bästa utbildningen ska gå att få.. Men sedan är frågan, vill man bli lärare när man mer får leka "mamma" på rasterna & lektionerna. Barnen i dagens samhälle är inget trevligt att jobba med. De är uppkäftiga, hittar på en massa dumheter + att det finns ju inte resurser till de barn med bokstavskombinationer för det ska ju sparas inom skola så det så fint heter. Det är ju inte konstigt att det blir stök i klasserna och man inte orkar med om man INTE får hjälp! SKÄRPNING NU!!!!

2 kommentarer:

 1. Fast det är INTE lärarnas/skolans roll att uppfostra barnen, det är FÖRÄLDRARNAS! Föräldrar idag lägger alldeles för stor del av sina barns uppfostran på skolan & pedagogerna som arbetar där. Jag tror att barn idag skulle må betydligt bättre om de fick spendera några extra timmar med sina föräldrar varje dag istället för att vara från tidig morgon till sen kväll på förskolan/fritids. Dagens samhälle är tyvärr alldeles för individualistiskt och det är barnen som får sota för det.

  /Lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det vet jag att det inte är lärarnas jobb.. Jag skulle hellre ha MINA barn hemma om jag hade haft den möjligheten.. Dock måste de ju gå i skolan för att lära sig, men när det gällde dagis så hade jag helst önskat att jag kunde varit hemma på heltid, men man måste ju försörja sig...

   Radera